Forum
Autor tematu ametyst (5)
27-09-2010 08:21
Znacie może jakiegoś dobrego specjalistę o CU, może jakiś który wie co to chemoprewencja?
06-06-2011 00:43
a czy jakikolwiek Wasz lekarz rozmawiał z Wami na temat chemoprewencji?
Warszawa
28-09-2011 04:45
Probio Balance - synbiotyk - bakterie probiotyczne i prebiotyki

Probio Balance to synbiotyk, który zawiera 4 miliardy trzech różnych gatunków bakterii probiotycznych, naturalnie występujących w organizmie człowieka oraz prebiotyki.
ProbioBalance wspomoże korzystne utrzymanie równowagi flory bakteryjnej jelit oraz prawidłowe
funkcjonowanie układu odpornościowego.

kup taniej
cena klubowa to 64,- zł

ProbioBalance – żyj w równowadze


ProbioBalance to zestaw probiotyków i prebiotyków, niezbędnych do prawidłowego utrzymania prawidłowej mikroflory bakteryjnej jelit.

W skład produktu wchodzą żywe kultury bakterii takie jak :

- Lactobacillus acidophilus
- Bifidobacterium longum
- Lactobacillus rhamnosus
oraz fruktooligosacharydy.


Co to są probiotyki i prebiotyki?

Probiotyki to żywe, przyjazne bakterie, stanowiące naturalną mikroflorę jelitową człowieka, dodawane do żywności w celu wywołania korzystnej równowagi mikrobiologicznej w organizmie.

Prebiotyki to oporne na trawienie składniki pożywienia, które pozytywnie oddziałują na organizm, wpływając wybiórczo na rozwój i aktywność jednego lub kilku rodzajów bakterii naturalnie bytujących w jelicie grubym. modyfikując składniki mikroflory, te potencjalnie prozdrowotne szczepy bakterii stają się dominujące w stosunku do pozostałych (np. fruktooligosacharydy – należące do grupy węglowodanów– oligosacharydów).

Jakie są zalety stosowania probiotyków?
W jelitach ludzkich występuje kilkaset bakterii probiotycznych. Odgrywają one różnorodne funkcje:

- uczestniczą w procesie trawienia pokarmów, umożliwiając m.in. trawienie cukru mlekowego (laktozy) za pośrednictwem wytwarzanej przez te bakterie laktazy;
- wytwarzają wiele witamin: niacynę, tiaminę, ryboflawinę, kwas pantotenowy, witaminę K;
- zwiększają biodostępność pierwiastków: miedź, cynk, wapń, żelazo, mangan;
- hamują rozwój niektórych drobnoustrojów patogennych poprzez: wytwarzanie kwaśnego środowiska, konkurencję z innymi patogenami o substancje odżywcze i miejsce ,,przyczepności’’ (adhezja) do powierzchni nabłonka śluzówki;
- stymulują perystaltykę jelit, szczególnie u osób starszych wzmacniają aktywność układu immunologicznego (ok. 80% wszystkich komórek immunologicznych organizmu znajduje się w błonie śluzowej jelit).

Jakie składniki zawiera produkt?
ProbioBalance to kompleksowa formuła (synbiotyk), zawierająca zarówno probiotyki (4miliardy bakterii probiotycznych: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum) jak i prebiotyki (fruktooligosacharydy – Fos).

Kiedy warto sięgnąć po probiobalance?
W życiu zdarzają się sytuacje, kiedy równowaga bakteryjna jest zachwiana. Codzienne trudności, stres, niewłaściwa dieta (zbyt ostre pokarmy, alkohol), ,,biegunki podróżnych’’ lub inne objawy towarzyszące biegunkom, terapie antybiotykami, zaburzenia trawienia, zastój treści pokarmowych, osłabienie perystaltyki jelit, zakłócenie aktywności układu odpornościowego, starzenie się organizmu, powodują redukcję korzystnych drobnoustrojów, dlatego też, w szczególności po stosowaniu antybiotyków, zaleca się suplementację probiotykami, które wspomogą odzyskanie równowagi bakteryjnej w naszym organizmie.



Opakowanie zawiera 60 tabletek.

1 tabletka zawiera:

Kultury bakterii probiotycznych – 4 miliardy
lactobacillus acidophilus
bifidobacterium longum
lactobacillus rhamnosus
oraz
fruktooligosacharydy – 25 mg

Zalecana porcja : 1 tabletka dziennie między posiłkami.
Probiobalance jest dostępny w formie łatwych do spożycia tabletek do ssania, idealny dla osób, które mają kłopoty z połykaniem dużych tabletek.

Przechowywanie:
Dawniej produkty zawierające bakterie probiotyczne musiały być przechowywane w lodówce, jednak obecnie ze względu na postęp technologiczny, nie ma już takiej konieczności, ale tak jak inne produkty oferowane przez CaliVita, powinien być przechowywany w suchym, chłodnym, niedostępnym dla dzieci miejscu.


UWAGA!
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zlecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt należy przechowywać zamknięty w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.

W ostatnim czasie wzrosło zainteresowanie zależnością pomiędzy mikroflorą bakteryjną jelit a ludzkim zdrowiem.
Najnowsze badania znacznie powiększyły obszar wiedzy na ten temat. Jelito grube do końca XX wieku było postrzegane jako miejsce wtórnej absorpcji wody, jonów oraz zagęszczenia niestrawionego pożywienia.

Funkcjonowanie jelit i stan zdrowia ludzkiego organizmu są ściśle powiązane, głównie ze względu na wielkość zachodzących tam procesów biochemicznych. Występowanie bakterii produkujących szkodliwe substancje (np. toksyny, metan, amoniak, itd.) może być przyczyną wielu chorób.

Procesy te mogą być skutecznie hamowane przez tzw. przyjazną probiotyczną mikroflorę jelit.
Probiotyki to żywe drobnoustroje, które korzystnie oddziałują na organizm człowieka. Mikroorganizmy te potrafią przetrwać niszczące działanie kwasu żołądkowego, kwasów żółciowych i enzymów trawiennych, są zdolne do kolonizacji i rozwoju w jelitach.

Probiotyki wykazują wszechstronne właściwości:

• zapobiegają namnażaniu się drobnoustrojów patogennych;

• mogą wspomagać wchłanianie niektórych składników pokarmowych;

• stymulują właściwą perystaltykę jelit;

• niektóre z nich wytwarzają witaminy, np. witaminę K, witaminy z grupy B;

• łagodzą objawy nietolerancji laktozy;

• i inne.

Według najnowszego stanu wiedzy w jelitach żyje od 400 – 500 różnych gatunków mikroorganizmów. Ogólna masa bakterii jelitowych występujących w organizmie człowieka wynosi od 1-1,5 kg.
Skład flory bakteryjnej jelit (gatunki, liczba) ma decydujący wpływ na prawidłowe funkcjonowanie ludzkiego organizmu. Powszechnie wiadomo, że ok.

80% wszystkich komórek immunologicznych organizmu znajduje się w przewodzie pokarmowym, dlatego też tak ogromne znaczenie ma utrzymanie równowagi mikrobiologicznej.
Korzystną mikroflorę jelit tworzą następujące gatunki bakterii: Lactobacillus (Lb.), Streptococus (Sc.) i Bifidobacterium (B.). Warto
wspomnieć, że tylko niektóre gatunki wykazują właściwości probiotyczne, m.in.: Lactobacillus acidpophilus, Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium bifidum i Bifidobacterium longum.

Przewód pokarmowy płodu jest jałowy. W momencie, gdy dziecko opuszcza ciało matki po raz pierwszy kontaktuje się z bakteriami w kanale rodnym.

Formowanie się flory bakteryjnej przewodu pokarmowego noworodka rozpoczyna się w czasie pierwszych godzin po narodzeniu i jest zależne od składników zawartych w mleku matki (jeden z najistotniejszych powodów przemawiający za karmieniem piersią). Spożywanie mleka matki wpływa na rozwój pożytecznych bakterii, które mogą stanowić nawet 95% flory jelitowej noworodka. Włączenie do diety mieszanek, a w późniejszym wieku wpływ innych
szkodliwych czynników, powoduje znaczny spadek korzystnych mikroorganizmów.
Skład naszej flory bakteryjnej nie jest stały, lecz ulega nieustającym zmianom.
W przewodzie pokarmowym mogą być również obecne szkodliwe bakterie. Niektóre z nich mają wyłącznie niekorzystny wpływ na organizm, natomiast inne (tzw. ,,dwulicowe’’) sporadycznie mogą odgrywać pożyteczną rolę, np. synteza witamin.
Alarmujące wyniki badań wskazują, że ilość korzystnych drobnoustrojów w jelicie grubym w populacji ludzi dorosłych nie przekracza 12%, a u niektórych osób spada nawet do 1-2%.

Jakie czynniki mogą niszczyć florę jelitową?

Powszechnie wiadomo, że flora bakteryjna w znacznym stopniu jest niszczona przez antybiotyki. Zadaniem antybiotyków jest zwalczanie szkodliwych patogenów. Jednak ich działanie nie jest wybiórcze: wraz z niekorzystnymi bakteriami równocześnie są niszczone przyjazne mikroorganizmy. Z tego powodu, po terapii antybiotykowej wskazana jest odbudowa mikroflory przewodu pokarmowego przy pomocy probiotyków.
Inne czynniki niszczące przyjazne bakterie to palenie tytoniu, złe nawyki żywieniowe (zbyt ostre i tłuste pokarmy) oraz często spożywany alkohol.
Niekorzystny wpływ na florę bakteryjną mają również mikroorganizmy występujące w różnych regionach świata, będące przyczyną tzw. ,,biegunek podróżnych’’ lub inne stany towarzyszące biegunkom (np. niestrawność).

Jeśli boicie sie zainwestować w Probiotyki w pastylkach albo w proszku gorąco polecam picie KEFIROW bogatych w bakterie probiotyczne !!! ...Po miesiacu powinna nastapic duzzzzaaa poprawa!!! az do znikniecia chorobska + zdrowa dieta jak najbardziej wskazana !!!!
Polska
10-03-2015 08:54
Odświeżam temat. Czy ktoś rozmawiał z Wami w ogóle na temat chemoprewencji?
Dodawanie postów możliwe jedynie po zalogowaniu

STATYSTYKI

zdjęć7598
filmów425
blogów197
postów50485
komentarzy4204
chorób514
ogłoszeń24
jest nas18894
nowych dzisiaj0
w tym miesiącu0
zalogowani0
online (ostatnie 24h)0
Utworzone przez eBiznes.pl

Nasze-choroby.pl to portal, na którym znajdziesz wiele informacji o chorabach i to nie tylko tych łatwych do zdiagnozowania, ale także mających różne objawy. Zarażenie się wirusem to choroba nabyta ale są też choroby dziedziczne lub inaczej genetyczne. Źródłem choroby może być stan zapalny, zapalenie ucha czy gardła to wręcz nagminne przypadki chorób laryngologicznych. Leczenie ich to proces jakim musimy się poddać po wizycie u lekarza laryngologa, ale są jeszcze inne choroby, które leczą lekarze tacy jak: ginekolodzy, pediatrzy, stomatolodzy, kardiolodzy i inni. Dbanie o zdrowie nie powinno zaczynać się kiedy choroba zaatakuje. Musimy dbać o nie zanim objawy choroby dadzą znać o infekcji, zapaleniu naszego organizmu. Zdrowia nie szanujemy dopóki choroba nie da znać o sobie. Leczenie traktujemy wtedy jako złote lekarstwo na zdrowie, które wypędzi z nas choroby. Jednak powinniśmy dbać o zdrowie zanim choroba zmusi nas do wizyty u lekarza. Leczenie nigdy nie jest lepsze od dbania o zdrowie.

Wysokiej jakości bielizna męska już w sprzedaży. |