Smacznie i zdrowo, jak jeść?

Czy istnieje realny złoty środek który może pogodzić raz na zawsze jedzenie zdrowe ze smacznym?


 


Czy, aby zachować szczupłą sylwetkę musimy odmawiać sobie słodkich przyjemności? Niekoniecznie - możemy wybrać przekąskę, która jest połączeniem prawdziwej czekolady i wafli z pełnoziarnistego ryżu.


Osiągnięcie równowagi pomiędzy dobrym smakiem, a w pełni pożywnym posiłkiem to niełatwe zadanie. Ciężko jest zastąpić niektóre produkty zdrowszymi odpowiednikami nie tylko dlatego, że są trudno dostępne, ale również z powodu przyzwyczajeń żywieniowych. Zazwyczaj sięgamy po to, co akurat znajduje się w sklepie za rogiem.


Jeszcze większym dylematem jest znalezienie zdrowego deseru. Dostępne słodycze są zwykle kaloryczne i nie zawierają żadnych korzystnych dla naszej diety składników. Choć wyśmienity smak tiramisu, cr?me’u br?lée, czy polskiego sernika zagłusza wszystkie wyrzuty sumienia, to jednak lepiej zachować zdrowy rozsądek w zajadaniu takich przysmaków. Jak nie rezygnować z ze słodkich przyjemności? Trzeba je koniecznie zamienić na zdrowszą wersję. Zwracajmy uwagę na słodkie przekąski, które zadowolą nie tylko podniebienie, ale jednocześnie będą wartościowe dla naszego organizmu. Batoniki zastępujmy np. bananami,
a kruche ciasteczka chrupkimi waflami.


Triumf czekolady


Na liście przebojów słodkości od dawna króluje czekolada, która oprócz wyjątkowego smaku ma również dobry wpływ na nasze zdrowie. Według badań amerykańskich naukowców opublikowanych na łamach „Archives of Internal Medicine” - osoby, które w umiarkowanej ilości jedzą gorzką czekoladę są mniej narażone na choroby serca. Dzięki dużej zawartości magnezu, dodaje ona energii i poprawia koncentrację. Ponadto ma działanie przeciwnowotworowe oraz opóźnia zmiany miażdżycowe. A co jeśli, połączymy ją z wartościowym pełnoziarnistym, brązowym ryżem?


-Wafle ryżowe z czekoladą to deser, który jest źródłem błonnika, witamin z grupy B i magnezu. Takie zestawienie wartości odżywczych jest elementem zbilansowanej diety – mówi Małgorzata Zdrojewska specjalista dietetyk, współpracujący z firmą Good Food – W odróżnieniu od wielu innych popularnych słodkości, zawierają tylko naturalne składniki bez dodatku konserwantów.


Firma Good Food do produkcji wafli używa czekolady o najwyższej jakości. Dla amatorów jej słodszej odmiany przygotowano wersję z czekoladą mleczną. Miłośnicy bardziej tradycyjnego smaku mogą wybrać wafle w czekoladzie deserowej.


Good Food S.A. pochodzi z Poznania, zajmuje się produkcją żywności w segmencie przekąsek i pieczywa. Najpopularniejszą grupę produktową stanowią w nim wafle ryżowe. Firma uważana jest za jednego z prekursorów trendu zdrowego stylu odżywiania w Polsce i lidera jakościowego na rynku. Australijska technologia wypieku wafli ryżowych w powiązaniu z konsekwentną strategią pozwoliły Spółce bardzo szybko zaistnieć na rynku i odnieść sukces. GOOD FOOD jest obecnie największym w Polsce i jednym z największych na świecie producentów pieczywa ryżowego. Produkty Spółki sprzedawane są m.in. w Danii, Szwecji, Norwegii, Hiszpanii, Francji, Belgii, Holandii, Wielkiej Brytanii, Włoszech, Niemczech, Litwie oraz Australii.

Good Food S.A. otrzymała w tym roku Złoty Laur Konsumenta w kategorii wafli ryżowych oraz srebrny Laur Konsumenta w kategorii Odkrycie Roku dla wafelków Milutkie.

Good Food S.A., Skórzewo, ul. Skórzewska 21, 60-185 Poznań, www.goodfood.pl.
Kontakt dla mediów:

Natalia LEWICKA
Junior Media Manager
tel. (71) 328 74 91
GSM 502 711 333
n.lewicka@inplusPR.pl

Smacznie i zd...
Autor: Marcel
1 2 3 4 5
Średnia ocena: 3
Aby dodać komentarz musisz być zalogowany

STATYSTYKI

zdjęć7587
filmów425
blogów191
postów50312
komentarzy4196
chorób513
ogłoszeń23
jest nas18816
nowych dzisiaj0
w tym miesiącu0
zalogowani0
online (ostatnie 24h)0
Copyright nasze-choroby.pl | zdrowie-nasze.pl

Nasze-choroby.pl to portal, na którym znajdziesz wiele informacji o chorabach i to nie tylko tych łatwych do zdiagnozowania, ale także mających różne objawy. Zarażenie się wirusem to choroba nabyta ale są też choroby dziedziczne lub inaczej genetyczne. Źródłem choroby może być stan zapalny, zapalenie ucha czy gardła to wręcz nagminne przypadki chorób laryngologicznych. Leczenie ich to proces jakim musimy się poddać po wizycie u lekarza laryngologa, ale są jeszcze inne choroby, które leczą lekarze tacy jak: ginekolodzy, pediatrzy, stomatolodzy, kardiolodzy i inni. Dbanie o zdrowie nie powinno zaczynać się kiedy choroba zaatakuje. Musimy dbać o nie zanim objawy choroby dadzą znać o infekcji, zapaleniu naszego organizmu. Zdrowia nie szanujemy dopóki choroba nie da znać o sobie. Leczenie traktujemy wtedy jako złote lekarstwo na zdrowie, które wypędzi z nas choroby. Jednak powinniśmy dbać o zdrowie zanim choroba zmusi nas do wizyty u lekarza. Leczenie nigdy nie jest lepsze od dbania o zdrowie.

Kozie mleko właściwości najzdrowsze w odżywianiu. | Organiczne suplementy diety dla wegan , jako składnik pokarmów. | Preparat pomagający w leczeniu tarczycy swanson , to idealne zioło do nabycia w naszym sklepie. |